Program


Art & Wine Lover's Club
2

Art & Wine Lover's Club

Art & Wine Lover's Club Gilbert&George kiállításán a Szent Donát Birtok boraival

A Ludwig Múzeum programsorozata a kortárs művészetet a kiváló borokkal és a gasztronómiával köti össze.

Szeptemberben a Gilbert & George Bűnbak képek Budapestnek című kiállítást tekintjük meg közösen a csopaki Szent Donát Birtok kiváló borainak kíséretében. 

Szent Donát birtok – Csopak
A pince alapkövét 2001-ben rakta le a Kovács család, de a szőlőhöz és borhoz való kötődésük jóval korábbi eredetű. A család apai ága közel kétszáz éve csopaki, míg az anyai ág káli-medencei. Mindkét vonal hozta magával a szőlő és bor szeretét, valamint a borkészítés hagyományát.
Jelenleg bő 10 hektáros birtokméretnél tartanak; Csopak mellett Tihanyban, valamint a Káli-medencében, a Fekete-hegyen vannak területeik. Csak a saját szőlőt dolgozzák fel, a borkészítés minden mozzanata a csopaki birtokon történik. Évente 25-30 ezer palack bort töltenek le és a gasztronómiai kontextus erősítéseként a birtokon egy regionális gourmet konyhát vivő éttermet is működtetnek
Az organikus szőlőtermesztésre átállt birtokot irányító Kovács Tamásnak célja, hogy a borvidék legnemesebb hagyományaira alapozva és a nagyvilágról „méretet véve” készítsen egyedi, izgalmas, a termőhely karakterét hűen tükröző borokat.

PROGRAM

18.00 - 18.30: Kapunyitás, érkezés

18.30-tól: A Gilbert & George Bűnbak képek Budapestnek kiállítás megtekintése tárlatvezetéssel

18.00 - 21.30: Borkóstoló a Szent Donát Birtok boraiból

Borsor:
- Szent Donát - Élet a Marson 2016, #talajsztori olaszrizling
- Szent Donát - Trópusi Lagúna 2016, #talajsztori furmint
- Szent Donát - Márga 2015, furmint
- Szent Donát - Magma 2015, (tihanyi) kékfrankos

21.00: Játék - tombolasorsolás értékes nyereményekkel!

Jegyár: 4 900 Ft, amely tartalmazza a múzeumi belépőt, a tárlatvezetésen való részvételt, valamint a borkóstolót - és természetesen nem maradhat el az Art&Wine Lover’s Club egyik védjegye, a tombola sem!