Program


Filmvetítés: Ruben Brandt

Filmvetítés: Ruben Brandt

Exkluzív tárlatvezetés, filmvetítés és közönségtalálkozó a Ludwig Múzeumban
 több

A művészet olykor veszélyesebb, mint az élet, derül ki a Ruben Brandt, a gyűjtőcímű egész estés magyar animációs akció-thrillerből. Milorad Krstić filmjében különös rablássorozat rázza meg a világ leghíresebb múzeumait: egy rejtélyes bűnbanda egymás után szerzi meg a legértékesebb képeket. Hiába minden óvintézkedés, semmi sem akadályozhatja meg a Gyűjtőt és csapatát az újabb festmények ellopásában, a rendőrség pedig tehetetlen.
 
A Ruben Brandt, a gyűjtő (96 perc, forgalmazó: Mozinet) rendhagyó vetítésével az alkotók a Ludwig Múzeumban beszélgetnek az az animációs filmről, a műgyűjtés szenvedélyéről és a múzeumokról dr. Fabényi Juliával, a múzeum igazgatójával és Szipőcs Krisztinával, szakmai igazgatóhelyettessel.

A filmvetítést megelőzően, 18 órától Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum igazgatója tart exkluzív, egyórás tárlatvezetést a Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításban.

A közönségtalálkozót követően lehetőség nyílik koccintani az alkotókkal.

PROGRAM:

18.00 Tárlatvezetés a Westkunst–Ostkunst című gyűjteményi kiállításban (Helyszín: 3. emeleti kiállítótér)
19.00 órától filmvetítés: Ruben Brandt, a gyűjtő című egész estés magyar animációs akció-thriller (Helyszín: előadóterem, 1. emelet


A filmvetítés az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivállal és a Mozinettel együttműködésben valósul meg.
_______________________________________________________________________________________________________________