Program


MAPS 2017 (23-24. March)

MAPS 2017 (23-24. March)

A korábbi évben a Ludwig Múzeum által kezdeményezett szakmai találkozó "MAPS" folytatásaként ki kell bővíteni a kortárs műtárgyak megőrzésének elméleti és gyakorlati lehetőségeit. A MAPS 2017 időpontja 2017. március 23-24.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 23. csütörtök, 9:00

Nemzetközi kortárs restaurátorok, művészettörténészek és szakértők bevonásával a gyakorlati megoldásokra fókuszálva egy workshop alapú találkozó létrehozása szükségszerű.

A mozgóképek és a digitális tartalmak mindennapjaink részét képezik, és folyamatos változásban tartják a világot. A művészek tobzódnak a naponta szaporodó, új technikai lehetőségekben, amelyeket tudatosan alkalmaznak munkájuk során, és egyre inkább az összetett műtárgyhordozók és a médiaművészet irányába mozdulnak el. A technológia öregedési folyamata és változásai manapság hétköznapi jelenségnek számítanak, így a hagyományos (konzervatív) műtárgyak restaurálásával ellentétben a médiaművészeti tárgyak romlása gyorsabb, és ráadásul ezek a médiumok is kulturális örökségünk részei.

Ez állandó kihívást jelent a múzeumi gyűjtés és megőrzés szempontjából. Egy közgyűjteménynek egyre inkább szembe kell néznie azzal a ténnyel, hogy erre a problémára hosszú távú megoldást kell találnia.

Egy szakszerű műtárgyvédelmi, digitalizálási, nyilvántartási és dokumentálási stratégia megteremti a műtárgyak megőrzésének hosszú távú feltételeit. Tekintettel arra, hogy az állapotfelmérési és dokumentálási folyamatok adaptálása szükséges folyamat, egy workshop létrehozásához széleskörű szakmai együttműködésre van szükség.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!