Program


MAPS 2018 - Born digital

MAPS 2018 - Born digital

#MAPS2018
Médiaművészet Megőrzése Workshop
BORN DIGITAL – DIGITÁLIS TARTALOM

Folytatjuk a média művészet megőrzésének vizsgálatát, amelyet 2015-ben nemzetközi restaurátorok, művészettörténészek és szakértők bevonásával indítottunk el.
A korábbi évben a Ludwig Múzeum által kezdeményezett konferencia a MAPS folytatásaként ki kell bővíteni a médiaművészet (fotó, videó, film, digitális tartalom) megőrzésének elméleti és gyakorlati lehetőségeit.

A technológia öregedési folyamata és változásai manapság hétköznapi jelenségnek számítanak, így a hagyományos technológiák (mint például a VHS szalagok) megőrzésével ellentétben a digitális tartalmak romlása gyorsabb. Ez állandó kihívást jelent a múzeumi gyűjtés és megőrzés szempontjából.

Egy szakszerű digitális stratégia megteremti a műtárgyak megőrzésének hosszú távú feltételeit. Tekintettel arra, hogy az állapotfelmérési és dokumentálási folyamatok adaptálása szükséges folyamat, egy workshop létrehozásához széleskörű szakmai együttműködésre van szükség.
A MAPS 2018 időpontja: 2018. június 4-5.

 

A MAPS 2018 workshopon való részvétel online jegyvásárláshoz kötött.
Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy maximum száz főt tudunk regisztrálni résztvevőként.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk! A konferencia hivatalos nyelve az angol.

Küldje el nekünk észrevételeit, kérdéseit! Miért szeretne részt venni a konferencián? Miről szeretne többet tudni? Milyen elvárásai és speciális kérdései vannak, amelyre válaszokat szeretne kapni? Bármilyen további észrevétellel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal! Kérdéseivel és észrevételeivel forduljon hozzánk bizalommal, az alábbi e-mail-címre küldött üzenetével: maps@ludwigmuseum.hu

Ajánló


A Bauhaus100. program a mának című kiállításon Fábry Sándor író, humorista, műsorvezető, dramaturg…