Program


MAPS workshop 4

MAPS workshop 4

MAPS 2017 Workshop 4: Glenn WHARTON: Médiamegőrzés dokumentálása: új irányzatok és közösségi hozzáférés

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 24. péntek, 18:30

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a workshopra kizárólag érvényes konferencia jeggyel lehet jelentkezni.

 

A médiarestaurátorok a kutatásaikból és a beavatkozásaikból széleskörű dokumentációt alkotnak. A hagyományos képekhez, kezelési jelentésekhez és elemző adatokhoz audiovizuális felvételeket, művészekhez intézett kérdéssorokat, a művészekkel készített interjúk felvételeit, installálási útmutatókat, ismétlési szakvéleményeket, és a művészekkel való közös munkájukról reflektált beszámolókat is készítenek. Ez a dokumentáció többszörös formátumban létezik, mint például szöveges dokumentumok, képek, zenei és videófájlok, illetve kutatási adatok képi megjelenítései. A múzeumok hagyományos gyűjteményeinek irányítási rendszerei fejlődés alatt állnak, hogy be tudják fogadni ezeket a széleskörű dokumentációkat. Új szoftverlehetőségek, mint például a wikik más, kevésbé hierarchikus rendszert nyújtanak az információ kezeléséhez. Az olyan új technológiák, mint az összekapcsolt adatok, segítik az intézmények közti gyűjteményi információmegosztást.

Az előadás a szerző médiarestaurátori munkája során keletkezett dokumentációt beszéli el. Bemutatja a dokumentációs hozzáférés és az irányítás új irányzatait. Metaadat követelmények, többféle fájlformátumhoz való hozzáférés, rendszernavigálás, érintkező felület tervezése – mind elősegítik a keresési funkciókat az információs rendszerekben és azok között. A közösségi médián keresztül crowdsourcing segítségével előállított dokumentáció lehetőséget biztosít arra, hogy az intézményi dokumentációt szakmai és szakmán kívüli résztvevőktől származó képekkel és egyéb információkkal gazdagítsuk. Az előadás bemutatja, mi a múzeum felelőssége és milyen új technológiák állnak rendelkezésre a gyűjteményi információk a szakmabeliekkel, a kutatókkal és a nagyközönséggel való megosztása terén. Az előadás a szerző wikialapú kutatásával zárul, amelynek célja, hogy segítse a művészek jövőbeli kiállításaira vonatkozó információ előállítását, illetve munkájuk megőrzését.

Ajánló


Závada Péter költő, drámaíró, dramaturg, egyetemi adjunktus, zenész. Zenei pályafutása több, mint húsz évet ölel fel, az Akkezdet Phia együttes…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!