Program


MAPS workshop 2

MAPS workshop 2

MAPS 2017 Workshop 2.: Dragan ESPENSCHIED: A Webrecorder és az Emulation as a Service programok gyakorlati felhasználása.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 23. csütörtök, 18:30

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a workshopra kizárólag érvényes konferencia jeggyel lehet jelentkezni.A szoftver „mindentől különbözik” (David Gelerntner), ami megnehezíti a megőrzésését. A hagyományos restaurálás és archiválás gyakorlatából származó olyan metaforák, mint a felvételek és a fájlok rögzítése – sőt még maga az adat és a tartalom – sem bizonyulnak kielégítőnek  a gyorsan változó hardverek, hálózatok és rendszerfrissítések látszólag végtelenül komplex realitásával. Hogy lehetséges egy ilyen körülmények közt megőrizni a szoftveralapú vagy akár az internetalapú művészetet?

A Rhizome és partnerei új típusú munkafolyamatokat és a megőrzést segítő eszközöket tudtak kifejleszteni azáltal, hogy a számítógépeket újrajátszások („reenectments”) szereplőinek tekintették, a szoftvert pedig a zenei kottához hasonlították.

Dragan Espenschied bemutatja, hogy hogyan alakította a Rhizome hozzáállását a műtárgymegőrzéshez az, hogy egy eredendően digitális, hálózati művészettel foglalkozó intézetről van szó; majd egy workshop keretén belül bevezet a Webrecorder és az Emulation as a Service felhasználási lehetőségeibe.

Ajánló


A Ludwig Lounge eseményei ez alkalommal az À la recherche de Vera Molnar című kiállításhoz kapcsolódnak. Ahogy a számítógép-művészet úttörője…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!